Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A könyvekről

2009.08.29

A könyvekről

A Twilight-sagát Stephenie Meyer írta. Az öt könyvből eddig négy van készen, de magyarul még csak kettő jelent meg.Mindegyik részből film is készül.

Az első rész a Twilight, magyarul Alkonyat. Ebből a könyvből már tavaly filmet készítettek.Valójában ez a film hozta meg a sikert a könyvnek is és aezután tört ki a Twilight-mánia az egész világon.

A második rész a New moon, ami magyarul Újholdat jelent. Ezt a könyvet világszerte még több példányban adták el mint az elsőt.A filmet november 20-án kezdik vetíteni a mozik.Már nagyon várjuk!

A harmadik ( Eclipse- napfogyatkozás ) ,és a negyedik rész ( Breaking Dawn- Hajnalhasadás) még ne jelent meg magyarul hivatalosan, de a kalózfordításokat már letöltheted a neten.

Az ötödik rész címe Mindnight sun lesz.Ez a könyv az Alkonyat történéseit fogja leírni Edward szemszögéből.Még csak az első néhány feezet van készen, de  vilászerte már több millióan várják  a megjelenést.

 

Tartalmak

Twilight-Alkonyat

Mersz szeretni? Az életed árán is?
Forks fölött mindig felhős az ég. Bella Swan, az érzékeny,

zárkózott lány afféle önkéntes száműzetésre ítéli magát, amikor ide költözik apjához. Bella alapjáraton is mágnesként vonzza a bajt, ezúttal azonban nem csak a "mindennapi" csetlések-botlások fenyegetik.
Hanem Ő...
Ő, akinek aranyszín szeme van, titokzatos, szeszélyes, kiszámíthatatlan, félelmet keltő és biztonságot sugárzó. Ő, akit Edwardnak hívnak, mint valami ódivatú regény hősét. Ő, aki megmenti az életét. Ő, aki mégis a legnagyobb veszélyt jelenti Bella számára. Az indián rezervátumban furcsa, félelmetes mesék keringenek. És egy nap a legenda megelevenedik...

Twilight - A földkerekségen mostantól az Alkonyat a szerelem napszaka!

 

New moon-Újhold

Rossz hold kelt föl?
Bella mer szeretni.
Az élete árán is.
De Edward elhagyja, Bella pedig majdnem belehal a veszteségbe. Az indián Jacob barátsága ébreszti tetszhalálából a lányt, s a jó barát egyre közelebb kerül a szívéhez, noha Bella képtelen elfeledni az aranyszemű fiút.
S miközben különös, hátborzongató halálesetek tartják izgalomban Forks városát, a földgolyó túloldalán Edward...
Hát mégis rémálommá válhat ez a szerelem? Elfogyhat, mint a Hold?

 

Eclipse-Napfogyatkozás

Őrizd a percet!
Mert ami eljön, az el is múlik, ezt a halandók tudják csak igazán.
Elmúlt az alkonyat, elmúlt az újhold.
De eltűnhet-e a Nap az életedből? Elzárhat-e melegétől a hűvös Hold, amely minden álmod és vágyad tudója?

Jacob napsugaras mosolya, vagy Edward holdfényragyogása?
Bella mindent elveszíthet: barátot, szerelmet.

Két tűz közé kerül. Körülötte felizzik az ősi gyűlölet, miközben régi vérszomjas ellensége még mindig rá vadászik. Ismét választania kell élet és halál között...
A nagy kérdés: mit érdemes túlélni?

A Twilight saga folytatódik...
A Hold megbűvöl. A Nap talán sosem hűl ki.

Merj álmodozni! Az álmok nem fogynak el...

Várható megjelenés: október 31.

 

Breaking Dawn- Hajnalhasadás

Bellának döntenie kellett: a halhatatlanok sötét, de cábító világát választja-e , vagy a teljes emberi életet?Márpedig ez a dötés lesz az a hajszál, amelyen két törzs élete is múlik.

Most, hogy Bella meghozta a döntést, megdöbbentő, váratlan események sorát indítja el vele.Amelyeknek felmérhetetlen, megsemmisítő következményei is lehetnek.

Várható megjelenés :2010. február

 

 

 Egyéb

 

 

A Twilight sagához már nagyon sok könyv kapcsolódik.A következő részt ezekre a könyvekre szánom.

 

 

 Pokoli báléjszakák

 Áll a bál, de para!
Az öt izgalmas történet középpontjában a bál áll, pontosabban afféle para-bál, ahol aztán pokoli táncot lejtenek mindenféle lények.
Délután, amikor még azon görcsöltél, hogy kétballábas vagy, és leginkább a ruhásszekrényed szegényessége aggasztott, eszedbe sem jutott, hogy maga a Nagy Kaszás visz majd táncba... Márpedig ő nem azért kért fel, hogy a toiletted dicsérje...
Némely estély akciódússá fajul, olykor kivégeznek egy harapós kedvű vámpírt, angyalok csapnak össze démonokkal, szóval valamivel izgalmasabbak, mint egy retro öltönyös DJ szövegelése, és a lakásból sem kell kimozdulnod.
Az ajtóval ne bajlódj, vagy bejönnek, vagy nem...
Szóval, engedd el magad! Rémes estéd lesz!

Kulisszatitkok-illusztrált nagykalauz a filmhez

Stephenie Meyer regénye több mint 30 hétig vezette a New York Times bestseller-listáját. Emellett elmondható, hogy mára világszerte igazi kulturális jelenséggé vált. 2008-ban a Twilight saga első részéből nagysikerű filmet forgattak. Az alapos, gazdagon illusztrált kötet segítségével megtudhatod, hogyan született film az Alkonyatból, ebből az olvasók millióit magával ragadó történetből. Az igényes kiállítású krónikáskönyv bemutatja, miként varázsolta mozivászonra Catherine Hardwicke díjnyertes rendezőnő és csapata Meyer lélegzetelállító világát. Az ismert szerző, Mark Cotta Vaz eddig be nem mutatott fényképek, exkluzív interjúk és személyes beszámolók segítségével kalauzol minket a színfalak mögé. Megismerkedhetünk a rendező, a producerek és a díszlettervezők munkájával, így szinte magunk is részesévé válunk az alkotás folyamatának. A könyvből sok egyéb kulisszatitok és anekdota mellett az is kiderül, hogyan született meg a Cullen család címere, miként forgatták a film legdrámaibb jeleneteit, sőt még az is, hogy miért szikrázik a napsugaraktól olyan csodálatosan a vámpírok bőre. És a film forog tovább... Ne foszd meg magad az élménytől!

 

 

Robert Pattinson_az igaz szerelem örök

Alkonyattól Hajnalhasadásig: Csillag születik Honnét jön ez a rejtélyes szívtipró? Milyen színpadi szerepekben kezdte bontogatni szárnyait, milyen zenéért rajong szenvedélyesen? Hogyan hódította meg a filmvásznat a Harry Potter és a Tűz Serlegében, majd hogyan vette le a lábáról a nézőket az Alkonyat észvesztően vonzó vámpírja szerepében? Ha a tinibálvány a te szívedet is megérintette, most megtudhatod, hogyan készült Edward Cullen szerepére és milyen érzés volt megküzdenie a tudattal, hogy több millió rajongó elvárásának kell megfelelnie.
Ismerd meg Robert Pattinson igaz történetét, és hallgasd meg , mit gondolnak róla színésztársai! Ha szereted Stephenie Meyer világhírű regényeit, ha tetszett a film, vagy ha egyszerűen csak odavagy a sármos Robertért, akkor ez a te könyved!
A könyv mellé kapsz ajándékba egy óriásposztert, így mostantól Edward a Te álmodat is őrzi minden éjjel...

Director’s Notebook

Bocsi, ehhez nem találtam magyar tartalmat.

Várható megjelenés:20009. november vége

 

 
 

 

ProfilképUtolsó képArchívum

Naptár
<< Szeptember / 2022 >>

Statisztika

Online: 1
Összes: 121612
Hónap: 1043
Nap: 52