Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Karakterek

2009.09.07

 

Itt a Twilight saga karaktereiről olvashatsz.Figyelem!Az oldal tartalmaz leírásokat az Eclipseről és a Breaking Dawn-ról is, szóval ha még nem olvastad és még akarod tudni, akkor csak óvatosan.

Edward Cullen

Edward Cullen

Névjegy:

 

Edward Cullen

Alkonyat-szereplő

Megjelenési információk

Első megjelenése

Alkonyat

Utolsó megjelenése

Breaking Dawn

Megalkotta

Stephenie Meyer

Megszemélyesítője

Robert Pattinson

Epizódok száma

4

Edward Cullen adatai

Születési neve

Edward Anthony Masen

Faja

vámpír

Neme

férfi

Életkora

alakilag 17

Született

1901. június 20.

Elhunyt

1918. szeptember (átváltoztatják vámpírrá)

Képességei

általános vámpír képességek, gyorsabb, mint családja többi tagja, gondolatolvasás

Foglalkozása

diák

Szülei

* id. Edward Masen "(apa)"

  • Elizabeth Masen "(anya)"
  • Carlisle Cullen "(örökbefogadott apa)"
  • Esme Cullen "(örökbefogadott anya)"

 

 

Edward Cullen (születési nevén Edward Anthony Masen) a Twilight sorozat egyik főszereplője. A könyveket Stephenie Meyer amerikai írónő írta. Edward Bella Swan szerelme, későbbi férje, állati véren élő („vegetáriánus”) vámpír.

 

Külső jellemzői

 

Magas, fakó bőrszínű tinédzserforma fiú. Haja színe bronz, szeme színe változik: ha nemrég vadászott aranyszínű, ha dühös vagy szomjas, éjfekete. (Emberként még zöld színűek voltak a szemei.) Jóképű, erős és gyors, mint egy szuperhős. Az illata és a hangja roppant megnyerő, annyira, hogy Bellát is teljesen a hatása alá vonta. Az Alkonyatban elmagyarázza Bellának, hogy nem feltétlenül szükséges lélegeznie, de a nélkül nem érezné jól a szagokat. Más vámpírokhoz hasonlóan nem alszik. A Cullen családban ő a leggyorsabb, mégsem ez a legfontosabb képessége: képes olvasni mások gondolataiban. Egyetlen kivétel van a képessége alól: Bella Swan. Később kiderül, hogy Bellát már emberként is képessége védte meg.

 

Élete

 

Twilight / Alkonyat

 

Edward az Alkonyatban találkozik először Bella Swannal, egy halandó lánnyal, akinek nem tud olvasni a gondolataiban, és akinek az illata hihetetlenül vonzotta. Küzd, hogy felülkerekedjen az érdeklődésén és vonzalmán, de miután számos alkalommal megmenti a lány életét, feladja a küzdelmet és teljesen beleszeret. Edward elmondja Bellának az igazat, hogy valójában ki is ő és mennyi idős. Habár 17-nek néz ki, valójában 1901 júniusában született. Nevelőapja, Carlisle változtatta át, így megakadályozta, hogy meghaljon spanyolnáthában. Carlisle-től vette át a szokatlan életfilozófiát, ami merőben különbözött más vámpírokétól, miszerint csak állati vérrel táplálkoznak. Edward állandóan figyelmezteti Bellát, hogy túl veszélyes, ha együtt vannak, de a lány szerelmes és teljesen megbízik benne, abban, hogy Edward képes magát féken tartani, ezért hasztalan minden szava. Így kerül Bella életveszélybe, mivel egy Cullenékkel töltött baseballozás közben idegen vámpírok bukkannak fel, amelyek közül egy nyomkövető, James kiszúrja magának, és addig nem nyugszik, amíg meg nem kapja. A család segítségével Edward megmenti Bellát, és végeznek Jamesszel,  de továbra is az marad a fő kérdés, hogy mennyire biztonságos Bellának Cullenék mellett.

 

New Moon / Újhold

 

Az Újholdban Edward egyre jobban félti Bellát, és mintha félelmeit akarná beigazolni, Bella a születésnapi buliján megvágja az ujját és Jasper, akinek a legnehezebben megy a vegetáriánus élet, megtámadja. Hogy megvédje, egy hirtelen és átgondolatlan ötlettől vezérelve elhiteti Bellával, hogy már nem szereti, és továbbköltözik a családjával, hátrahagyva az összetört szívű Bellát. Edwardnak nehezen megy az élet Bella nélkül, sokszor lesz letargikus a számára hihetetlenül hosszúnak és értelmetlennek tűnő élet kilátásától. Miután Rosalie tévesen arról értesíti, hogy Bella öngyilkos lett, Edward elutazik Olaszországba egy vámpírtársasághoz, a Volturihoz, akik rendőrként ügyelnek a vámpírtársaságban egyetlen szabály (az emberek nem tudhatnak a létezésükről) betartására. Megkéri őket, hogy öljék meg. Miután kiderül, hogy az információ téves volt, Alice Bellával együtt elutazik, hogy együtt állítsák meg. Még időben utolérik, de találkoznak a Volturikkal, akik megígértetik, Cullenékkel, hogy Bellát átváltoztatják vámpírrá, hogy a jövőben Edward ne tudjon hasonlókat kérni tőlük, és mert Bella ember és túl sokat tud a fajtájukról, tehát a másik lehetőség, hogy a Volturi maga öli meg. Másnap, immár Forksban Edward elmondja Bellának az igazat: hogy mindig is szerette és csak a biztonságáért tette azt, amit tett. Majd a lány bocsánatát kéri. Bella természetesen azonnal megbocsát, és úgy folytatják tovább a kapcsolatukat, mint Edward elutazása előtt. Bella sikeresen rábeszéli Cullenéket, hogy szavazzanak a sorsa felől. Edward és Rosalie kivételével mindenki az átváltoztatása mellet szavaz. Edward később beleegyezik, hogy átváltoztatja Bellát, azzal a feltétellel, ha előbb feleségül megy hozzá. Bella azonban erről hallani sem akar szülei miatt.

 

Eclipse / Napfogyatkozás

 

Az Eclipse-ben Bella azzal a feltétellel fogadja el Edward, házassági ajánlatát, hogy míg ő halandó együtt töltenek egy éjszakát, természetesen csak az esküvő után. Edward megérti, hogy mennyire fontos ez Bellának és beleegyezik. Közben Cullenék nyomokra bukkannak, amik elvezetik őket Victoriához. A nő új vámpírokat teremt, hogy sereget hozzon létre belőlük, mivel feltett szándéka, hogy megbosszulja James halálát, és megölje Bellát. Újonnak kötnek békét Cullenék az őslakos vérfarkasokkal, egészen pontosan Sam Uley-val és Jacob Blackkel. Bár Bella aggódik, hogy tartós lesz-e a béke, mivel rájön, hogy Jacobnak, aki akkor is mellette volt, mikor Edward elhagyta, sokkal többet jelent, mint egy barát. Végül is Edward megöli Victoriát, és bár nehezen, de elfogadja, hogy Bella és Jacob barátok. A harc után tudatosul ismét Bellában, hogy Edward az életében a legfontosabb. Edward felveti, hogy esetleg még esküvő előtt is együtt lehetnének, de Bella tartani akarja a megállapodást, így visszautasítja. Mindent a helyes sorrendben akar csinálni: előbb meg akar házasodni, hogy szülei és ismerősei megnyugodhassanak, jó kezekben van, majd vávmpír családja, a Cullenek tudtával és segítségükkel vámpírrá válni.

 

 

Breaking Dawn/Hajnalhasadás

A Breaking Dawnban Edward és Bella már férj és feleség. A nászútjukat egy kis szigeten, Esme szigetén töltik, amit Esme kapott ajándékba Carlisle-tól. A mézesheteiken esik Bella teherbe és a hihetetlen gyorsasággal növekvő fél-ember, fél-vámpír magzat nagyon ront Bella egészségén. Edward megpróbálja abortuszra rávenni, hogy mentse az életét. De Bella hajthatatlan, mert nagyon ragaszkodik még meg nem született gyermekéhez és kitart a szülés mellett. Edward akkor enyhül meg, mikor meghallja a gyereke gondolatait és rájön, hogy a baba egyáltalán nem akar ártani Bellának és nagyon szereti őt. Bella a szülés miatt a halálán van, de Edward a kislányukat is sikeresen megmenti és beadja Bellának a mérget, ami után elkezdődik a fájdalmas átalakulása. Miután egy Irina nevű vámpír tévesen azt hiszi Renesmeeről, hogy vámpírgyerek, a Volturik megérkeznek, hogy végezzenek vele és Cullenékkel is. De Bella és Edward a családjuk segítségével bebizonyítják, hogy Renesmee senkire nem jelent veszélyt. Miután a Volturik távoztak Forksból, Bella és Edward végre nyugodtan folytathatták életüket a lányukkal.

Hobbijai

Szeret zongorázni, emellett nagyon kifinomult és széles a zenei ízlése. Szereti a klasszikusokat, jazzt, progressive metált, alternatív rockot, punk rockot, de a countryt utálja. Az Alkonyatban említi, hogy az '50-es évek zenéjét jobban szereti, mint a '60-as évekét, a '70-es évekét pedig utálja. Másik szenvedélye az autógyűjtés. Van egy Volvo S60 R-je és egy Aston Martin V12 Vanquish-e. Az Eclipse-ben, testvérének Alice-nek pedig egy Porsche 911 Turbot ajándékoz. Vett egy motort is, hogy Bellával használják, de a motort Jaspernek adta miután rájött hogy a motorozás olyan hobbija Bellának, amit Jacob Blackkel szeret közösen csinálni.

Bella Swan

Isabella "Bella" Marie Swan (később Bella Cullen) a Twilight sorozat főszereplője. A sorozat négy könyvét (az Alkonyatot, az Újholdat, az Eclipse-et és a Breaking Dawnt) az írónő főleg Bella szemszögéből írta.

Külső jellemezői

Világos bőre, hosszú, göndör sötét barna haja és csokoládébarna szemei vannak. Arca szív alakú, homloka magas, szemei nagyok, orra kicsi, arca keskeny, álla hegyes, ajkai közepesen teltek. A szemöldöke sötétebb valamivel a haja színénél. Vékony termetű, és nem izmos. Rágja a körmét.

Élete

Twilight/Alkonyat

Bella Forksban született. Hat hónapos korában édesanyja és édesapja elváltak, anyja magával vitte Kaliforniába, majd később Phoenix-be ahol végül is felnevelkedett. Nem volt népszerű, úgy érezte nem tartozik sehová. Többnyire ügyetlen, kétbalkezes, ezért kerüli az egyensúlyozást igénylő sportokat és a táncot. Miután édesanyja újra férjhez ment, lelkiismeret furdalása támadt amiatt, hogy anyja ő miatta nem tud hivatásos sportoló férjével, Phil Dwyerrel utazni az országos "turnékon". Így elhatározta, hogy Forksba költözik, és édesapjával fog élni. Itt figyel fel az egyik különös diákra, Edward Cullenre. Később a fiú többször is megmenti az életét, megmutatván így a szuperképességeit. Bella egyik régi ismerősétől, az indián Jacob Blacktől hall egy ősi legendát, ami szerint a Cullen család vámpír. Ez bebizonyosodik, mikor Edwardtól is megtudja ugyanezt. De Edward azt is elmondja neki, hogy miért csak állatokon élnek. Edward állandóan figyelmezteti Bellát, hogy veszélyben az élete, ha állandóan vele van. De őt nem érdekli Edward aggódása, ez vezet oda, hogy egy Cullenékkel töltött délután sor, három újonnan felbukkant vámpír közül a legkegyetlenebb, végezni akar vele. Edward és a többi Cullen együtt sikeresen megvédi Bellát, és végez Jamessel.

New Moon/Újhold

Az Újhold Bella 18. születésnapjával kezdődik. Ki is borul Bella, mivel így is 1 évvel öregebb lesz, a látszólag 17 éves Edwardnál. Az Alice által szervezett bulin véletlenül megvágja magát és Jasper ekkor megtámadja, természetesen időben leállítják. Ez emlékezteti rá Edwardot, hogy mekkora veszélynek teszi ki a lányt, amíg ők együtt vannak. Így hirtelen döntésétől vezérelve elhiteti Bellával, hogy már nem szereti és tovább költözik Cullenékkel, hátrahagyva a szenvedő Bellát. Hogy megnyugtassa aggódó apját, Bella elmegy Jessicával moziba. Ekkor egy bárból távozó csapat ittas férfi keríti be őket. Itt jön rá Bella, hogy veszélyes helyzetekben képes hallani Edward hangját. Ez ad neki elég erőt ahhoz, hogy kimenekítse onnan magukat. Jacobbal pedig barátságuk egyre jobban elmélyül, a fiú tanítja meg motorozni is. Amikor Bellát megtámadja Laurent, a vámpír, a lányt megmenti egy csapat vérfarkas. A lány idővel rájön hogy Jacob más, mint a többi farkas. Azonban mindeközben Victoria rá vadászik, mert az ő halálával akarja megbosszulni James halálát. Bella továbbra is vonzza a bajt, egyszer majdnem vízbe fullad, és sziklamászás közben is lezuhan, de Jacob mindig megmentette. Alice látomásában csak a szikláról lezuhanást látja, így értesül tévesen Rosalietól Edward, Bella öngyilkosságáról. Ezután keresi meg Edward a Volturikat, és kéri meg őket hogy végezzenek vele. Miután Alice visszatér Forksba, Bellával egyből Edward után sietnek, hogy megállítsák. Még éppen időben érkeznek, de a Volturik megígértetik velük, hogy átalakítják Bellát. Amennyiben nem teszik meg, megölik Bellát. A hazaúton Edward elmondja Bellának, hogy még mindig szereti és csak Bella biztonságát tartotta szem előtt, mikor elment. Bocsánatot kér meggondolatlan akciójáért, a lány természetesen azonnal megbocsájt neki. Bella továbbra is vámpír akar lenni és így veszi rá Cullenéket, hogy szavazzanak az átváltoztatásáról. Edward és Rosalie az egyetlen, aki nem helyesli ezt, de később Edward megadja magát, átváltoztatja Bellát, ha előtte hozzámegy feleségül.

Eclipse/Napfogyatkozás

Az Eclipseben folytatódik Edward és Bella nem mindennapi kapcsolata. Edward elmondja Bellának, hogy ódzkodik Bella átalakításától, mert szerinte a vámpírok lelketlen lények, akiknek nincs helye a mennyországban. Bella, akinek a véleményét a házasságról a szülei korai válása nagyban befolyásolta, elfogadja Edward házassági ajánlatát, azzal a feltétellel, hogy míg Bella még ember, Edward lefekszik vele, és csak utána változtatja vámpírrá. Edward először még tiltakozik, mert fél, hogy a pillanat hevében elveszti a fejét, és esetleg árt Bellának. De mivel látja, hogy ez mennyire fontos neki, megígéri, hogy megpróbálja. Az Eclipseben jönnek rá, hogy Victoria vámpírokból sereget épít, hogy majd velük bosszulja meg társa, James halálát. Hogy sikeresen lépjenek fel az új veszéllyel szemben, megújítják a szövetséget Cullenék és a vérfarkasok, mégpedig Sam Uleyval és Jacob Blackkel,aki belemegy, noha nem kedveli Edwardot, mivel szerelmes Bellába. Bella mindig is csak barátként tekintett rá, de az eljegyzése után veszi észre hogy Jacob többet érez iránta, mint egy barát iránt. Edward elfogadja Bella és Jacob barátságát, és sikeresen végez Victoriával is. A harc után döntenek Bellával, el kell mondani Bella apjának az eljegyzést.

Breaking Dawn/Hajnalhasadás

A Breaking Dawn elején Bella feleségül megy Edwardhoz. A mézesheteiket az Esme szigeten töltik, amit még Esme kapott ajándékba férjétől. A nászéjszaka konfliktushoz vezet, mivel Edward attól fél, hogy valahogy, akaratlanul árt Bellának, de Bella biztosítja róla, hogy óvatos és kéri hogy folytassák. Edward belemegy, de megesküszik, hogy ezek után addig nem lesz együtt Bellával, amíg ember. Néhány nappal később Bella nagyon rosszul van, és arra gyanakszik, hogy terhes. Edward rettentően ideges lesz, és hazarohan Bellával, hogy Carlisle megvizsgálhassa. A félelme beigazolódik, Carlisle megállapítja, hogy Bella Edward gyerekével terhes. Edward eszét veszti az aggodalomtól, mivel a gyorsan növekvő magzat nagyon károsítja Bella egészségét. Megpróbálja abortuszra rábeszélni, hogy védje az egészségét, de Bella kötődik a gyerekéhez és ragaszkodik a szüléshez. Edward azután kezdi szeretni a babát, miután meghallja annak gondolatait, és rájön, hogy egyáltalán nem akar ártani Bellának és ugyanúgy szereti az édesanyját, ahogy Bella őt. Bella majdnem belehal a szülésbe, de Edward beadja neki a mérget és kislányukat is megmenti. Megkezdődik Bella fájdalmas átalakulása. Renesmee születése után Irina téves híre miatt megérkeznek a Volturik, hogy az állítólagos halhatatlan gyermekkel végezzenek. Edward és Bella a Cullenék segítségével együtt bizonyítják be, hogy Renesmee teljesen ártalmatlan. Távozásuk után Bella és Edward békében folytathatják az életüket lányukkal.

 

Személyisége

Bella megértő, komoly, gondoskodó lány, akinek van humorérzéke, habár rendkívül makacs és ügyetlen. Valamint az átlagemberektől eltérő, furcsa gondolkodás módja van. Ez keltette fel Edward érdeklődését is, mivel csak az ő gondolatait nem hallotta. Bella nem tud hazudni, és színésznőnek is nagyon rossz. Edward szerint még az esetlenségével is elbűvőlő, bár rendkívül makacs.

Képességei

Vámpírrá válása után nem mutatkozik azonnal semmilyen különös képessége, de Edward még mindig nem tud a gondolataiban olvasni. Első vadászata során ellen tud állni az emberi vér csábításának, ezért is először azt gondolja önmagáról, hogy hihetetlen önuralma a különleges képessége. Később viszont rájönnek, hogy Bella "pajzs", védeni tudja az elméjét mások elől, pl.: Jane és Aro képessége sem hat rá, de azok a képességek, amik fizikailag hatnak ki, pl.: Jasperé, vagy Alice-é, nem tudja elhárítani. Későbbi gyakorlás során rájönnek, hogy Bella ki tudja terjeszteni a pajzsát másokra is, és ezzel a tulajdonságával veszélyes, áhított fegyverré válik Aro szemében. A végén arra is rájönnek, hogy gyakorlás után a pajzsot meg is tudja szüntetni, így Edward olvashat a gondolataiban.

Érdekességek

Autója

Egy piros színű, 1953-as Chevy Furgon. Egy fekete Mercedes Angel ("előtte autó", átváltozása előtt), majd egy Ferrari ("utána autó", vámpírrá válása után) → mindkettő a Breaking Dawn-ban!

 

Alice Cullen

Született: Mary (Alice) Brandon

Vámpír

Születési idő: 1901

Ekkor változott vámpírrá: Valamikor 1920-ban, 19 éves volt.

Eredetileg itt élt: Biloxi, Mississippi

Haja színe: Fekete

Szeme színe: Vámpír arany/fekete

Magassága: ~155 cm

Külső jellemezői: tündeszerű, nagyon vékony, alacsony lány, tüsis, tépett fekete hajjal

Család tagjai:

Édestestvére: Cynthia Brandon

Unokahúga: Alice

Nevelő szülei: Carlisle és Esme Cullen

Vámpír Testvérei: Edward és Emmett Cullen

Férje: Jasper Hale

Sógornője: Rosalie Hale

Átváltoztatta: egy idős vámpír, aki egy elmegyógyintézetben dolgozott, és meg akarta Jamestől menteni Alice-t.

Hobbijai: szereti a divatot, imád vásárolni és bulit szervezni.

Autója: az első részben nincs neki, később Edward-tól kap egy Porsche 911 Turbo-t

Különleges képessége: látja a jövőt. (A jövő viszont mindig változik, így csak addig látja valakinek a bizonyos jövőjét, ameddig az a valaki más "útra" nem lép, meg nem változtatja a döntéseit - ekkor változik a múlt is. Úgymond szubjektív a jövő.)

Élettörténete: Fiatalon, látomásai miatt elmegyógyintézetbe zárták. Egy ottani dolgozónak (aki vámpír volt) ő lett a legkedvesebb betege. James, egy magányos vadász vámpír azután nézte ki magának Alicet, miután felfedezte fajtársa figyelmét iránta. Az intézeti dolgozó, hogy Alicet megvédje, szabadon engedte és átváltoztatta. Miután végzett elmenekült, de James megölte őt. Alice nem emlékezett korábbi életére, vámpír mivoltától megrettent, de látomásainak köszönhetően tudta, hogy van egy család, akik maguk közé fogadják, és a nem hagyományos vámpír életet élheti majd. Előző életét is kutatta így talált rá húgára, Cynthiára, akinek van egy Alice nevű lánya, és mind a ketten még mindig Mississippiben, Biloxiban élnek. Ő talált rá Jasperre 1948-ban, aki akkor már vámpír volt. Alice látomásait követve együtt csatlakoztak a Cullen családhoz 1950-ben. Azóta sem maradtak el tőlük. Alice és Jasper hivatalosan is összeházasodtak, de Rosalieval és Emmettel ellentétben nekik egyszer is elég volt. Bella és Edward kapcsolatának kezdetén ő volt a legoptimistább és legtámogatóbb a családból, és biztosította Edwardot, hogy nem lesz semmi baj. Ő mondta meg Edwardnak azt is, hogy Bella egy nap a családjuk tagja lesz.

Alice csak emberek és vámpírok jövőjét képes látni, mivel korábban ember volt, és aztán lett vámpír. Így képessége nem terjed ki a vérfarkasokra, vagy a félvérekre, mint Renesmee. Az Alkonyatban használja képességét, hogy segítsen Bellának. Később pedig a két lány a legjobb barátnők lesznek, és úgy szeretik egymást, mint a testvérek. Az Újholdban Alice előre látja, hogy Bella lezuhan egy szikláról, és azt gondolja, hogy öngyilkos lett. Rosalie szól erről Edwardnak. Ekkor Alice elmegy, hogy segítsen Charlie-nak feldolgozni a gyászt, de Bella hazaér. Ekkor Alice elmondja Bellának, mit tervez Edward (Volterrába megy megöletni magát a Volturival.) Sikerül őt megmenteni aztán Edward nem hagyja el újra Bellát sosem. Az Eclipse-ben már képzett harcosként küzd a Victoria által teremtett sereg ellen, és nagyon élvezi. A Breaking Dawnban Alice lesz Bella koszorúslánya az esküvőn, majd pedig ő keres egy másik félvért Jasperrel, hogy megmagyarázzák a Volturiknak, hogy ki is Renesmee valójában. Alice sikerrel jár, a Volturik elmennek.

 

 

 
 

 

ProfilképUtolsó képArchívum

Naptár
<< Szeptember / 2022 >>

Statisztika

Online: 1
Összes: 121829
Hónap: 1039
Nap: 32